Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Raedthuys: opening Windpark Oldebroekertocht

14-03-2012

Met het oog op de toekomst, investeren in de kracht van windenergie

Op donderdag 15 maart aanstaande neemt de Raedthuys Groep uit Enschede Windpark Oldebroekertocht in Biddinghuizen, gemeente Dronten, feestelijk in gebruik. Een grote groep genodigden is aanwezig wanneer wethouder Hans Engelvaart en weervrouw Helga van Leur de windmolens letterlijk aantrappen onder begeleiding van voormalig Olympisch en Wereldkampioen Hennie Kuiper.

“Dit windpark – en ook het windpark dat wij hier dichtbij langs de Hondtocht aan het bouwen zijn - vormt voor ons als duurzaam energiebedrijf natuurlijk een belangrijke mijlpaal. Een feestelijke opening is dus gepast.”, aldus Ton Beune, algemeen directeur van de Raedthuys Groep. “Daarnaast leveren we met de parken een waardevolle bijdrage aan de productiecapaciteit in Nederland. Windenergie is immers een essentieel onderdeel van een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening”. Met name de impact van de laatste twee aspecten zal steeds beter zichtbaar worden volgens Beune. “Wind is een onuitputtelijke bron van energie. Door de groei van windenergie in met name buitenland ontwikkelt de techniek zich ook nog eens snel waardoor de productiekosten lager worden en de concurrentiepositie van windenergie jaarlijks verbetert.” En toch zijn er volgens hem nog veel te weinig windmolens in Nederland. In de Flevopolder weten ze er volgens Beune wel raad mee: “Hier zijn altijd al de meters gemaakt. De provincie Flevoland heeft dan ook een bijzondere positie opgebouwd als het gaat om de opwekking van schone energie. Deze provincie is het ‘groene hart’ van Nederland, ze zijn een voorbeeld voor anderen. Hopelijk zijn alle inwoners daar trots op.”

Zelf investeren
Particulieren en bedrijven krijgen de gelegenheid zelf te investeren in Windpark Oldebroekertocht en later dit jaar ook in Windpark De Hondtocht. Voor beide windparken worden namelijk obligaties beschikbaar gesteld. Inwoners en bedrijven uit de gemeente Dronten ontvangen een extra hoge rentevergoeding van 7% per jaar. “We willen zo een gebaar maken naar de omgeving: de bevolking nadrukkelijk laten meeprofiteren van windenergie”. Het exacte aanbod wordt tijdens de opening van 15 maart o.a. via de website www.oldebroekertocht.nl en in de regionale media bekendgemaakt.

Al sinds 1997 betrekt Raedthuys particulieren en bedrijven bij haar duurzame energieprojecten door ze zelf te laten investeren en profiteren. Vele duizenden maakten daar ook al gebruik van.

Eerste obligatie voor Het Colombinehuis  
De Raedthuys Groep streeft bij al haar activiteiten naar een balans in maatschappelijke belangen, het milieu en een gezonde winst. “We voelen ons betrokken bij onze omgeving en spannen ons in om dat ook zo goed mogelijk zichtbaar en voelbaar te maken. We werken bijvoorbeeld volledig klimaatneutraal onder het mom ‘goed voorbeeld, doet goed volgen’. Daarnaast krijgt elke medewerker van Raedthuys de gelegenheid om zich 40 uur per jaar in te zetten voor maatschappelijke doelen.” In lijn met deze maatschappelijk betrokken werkwijze krijgt het Colombinehuis uit Biddinghuizen tijdens de festiviteiten van donderdag de eerste obligatie uitgereikt. “Hopelijk vormt het de opmaat naar een nauwere samenwerking. Het Colombinehuis doet fantastisch werk voor gezinnen met kinderen die extra zorg nodig hebben.”

Raedthuys nieuws