Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Echte groene stroom uit Rotterdam

10-02-2014
Eind 2013 hebben wij de werkzaamheden rondom Windpark Suurhoffbrug in het Rotterdamse havengebied afgerond. Het park draait inmiddels op volle kracht en wordt in 2014 feestelijk geopend.

“Ook dit windpark vormt voor ons als duurzaam energiebedrijf een belangrijke mijlpaal”, aldus Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij de Raedthuys Groep. “Met dit park leveren wij opnieuw een waardevolle bijdrage aan de productiecapaciteit in Nederland. Windenergie is een essentieel onderdeel van een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening”.

Groene stroom voor bedrijfsleven
De windmolens produceren jaarlijks ruim 29 miljoen kilowattuur groene stroom. Met de productie van de windstroom wordt jaarlijks de uitstoot van 16 miljoen kilogram CO2 vermeden. “Het bedrijfsleven stellen wij graag in de gelegenheid om de groene stroom van het windpark in te zetten voor hun processen en zo te besparen op de uitstoot van broeikasgassen. Met name voor nabijgelegen ondernemingen lijkt het mij een mooie kans om zich te profileren. Zij kunnen iedereen ook nog eens eenvoudig laten zien dat hun elektriciteit uit de naastgelegen windmolens komt”, vervolgt Vermeulen.  

Windobligaties uitverkocht
Particulieren en bedrijven konden met obligaties zelf investeren in Windpark Suurhoffbrug. Inwoners en bedrijven uit de gemeenten Rotterdam, Brielle en Westvoorne kregen voorrang bij de inschrijving en ontvangen een extra hoge rentevergoeding van 6% per jaar (i.p.v. 5% voor obligatiehouders uit andere regio’s). “We willen de omgeving betrekken en laten meeprofiteren van windenergie. Dat de obligaties binnen twee maanden zijn uitverkocht geeft wel aan dat men deze mogelijkheid waardeert”, besluit Arthur Vermeulen.

Meer informatie over 100% Pure Energie van Raedthuys vindt u op de website www.pure-energie.nl.  

Raedthuys nieuws