Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Maatschappelijke organisaties lanceren overstapcampagne

13-02-2014
Stap over op de groenste stroom  van de groenste energiebedrijven
13 februari - De groenste energiebedrijven krijgen dit jaar duizenden nieuwe klanten. Tenminste, als het aan Natuur & Milieu, Greenpeace, Hivos en Wise ligt. Deze organisaties starten vandaag de overstapcampagne ‘Stroomsterren’. Het doel: zoveel mogelijk Nederlanders stimuleren om het allergroenste stroomproduct af te nemen van de duurzame toppers onder de energiebedrijven. Deze bedrijven zijn de  winnaars in het vandaag gepubliceerde onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers.


Zeven organisaties met een breed maatschappelijk draagvlak: Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, Wereld Natuur Fonds en WISE, voerden het onderzoek uit.

Stroomsterren presenteert een helder overzicht van de groenste producten van de vijf winnende leveranciers. Wie zijn postcode en verbruik invoert, ziet vervolgens de energiekosten op jaarbasis bij de diverse stroomproducten. Natuur & Milieu, Greenpeace,  Hivos en Wise promoten de 'stroomsterren' tot augustus 2014. Ook na de campagneperiode blijft de campagnewebsites met overstapservice in de lucht.

Allergroenste stroomproducten
Raedthuys, Windunie, Dong, Eneco, Greenchoice en HVC Energie zijn de meest duurzame stroomleveranciers van Nederland, blijkt uit het onderzoek. Van elke leverancier is het allergroenste stroomproduct geselecteerd. Deze 'stroomsterren' zijn de beste keuze voor mensen die vinden dat Nederland meer duurzame energie moet opwekken en daar zelf gebruik van willen maken:

•    Windunie - Winduniestroom
•    Raedthuys - 100% pure elektriciteit
•    HVC - Groene Elektriciteit
•    Eneco - Hollandse Wind
•    Greenchoice - 100% Wind

Doel onderzoek en campagne: helderheid voor consumenten
Doel van de overstapcampagne en het bijbehorende onderzoek naar groene energieleveranciers en producten is om duidelijkheid te geven over de mate waarin bedrijven en hun producten ‘groen’ zijn. Hierover is veel verwarring ontstaan. Veel stroom die bekend staat als ‘groen’, is in de praktijk niet altijd duurzaam. Deze stroom is ‘vergroend’ met certificaten. Dit onderzoek en deze campagne bieden een onafhankelijke en zorgvuldige analyse. Dankzij stroomsterren.nl kunnen consumenten een weloverwogen keuze maken voor een stroomproduct en een energieleverancier.

Raedthuys nieuws