Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Wubbo Ockels lanceert 'De Groene Menukaart'

13-03-2014
Wubbo Ockels liet in 2013 zien dat zelfs eeuwenoude panden energiezuiniger kunnen en lanceert aanstaande donderdag De Groene Menukaart voor iedereen die wil volgen. Met deze gratis, online tool kunnen bewoners en bedrijven aan de slag om zelf hun historische pand te verduurzamen.

De viering van ‘400 jaar Amsterdamse grachten’ in 2013 was voor Wubbo Ockels met zijn Stichting De Groene Grachten aanleiding om zich in te zetten voor het verduurzamen van monumentale grachtenpanden. De Groene Menukaart is het resultaat van anderhalf jaar onderzoek en pilotprojecten met vele partners, waaronder de gemeente Amsterdam. Met deze online tool is het nu voor alle bewoners van historische panden mogelijk geworden om zélf aan de slag te gaan. Deze menukaart is niet alleen geschikt voor iemand met een grachtenpand, maar net zo interessant voor iemand met een woning elders in Nederland. “Want als het hier op de grachten kan, dan kan het overal!”, aldus Ockels.
 
Waarom De Groene Menukaart?

Honderdduizenden huishoudens weten niet hoe zij hun oude pand goed kunnen isoleren, dat je zelf in een windmolen kunt investeren of dat je je huis ook kunt verwarmen met warmte uit duurzame bronnen zoals de lucht, zon of water. Voor een monumentaal pand is dat zeker nog ingewikkelder. Daarom is er De Groene Menukaart, waar bezoekers zich over meer dan vijftig toepassingen kunnen informeren.

Zelf aan de slag!

Vanaf a.s. donderdag gaat De Groene Menukaart live. Ockels: “We schotelen onze bezoekers vijf groene gerechten voor: isolatie, warmte, water, stroom en bespaartips. Hiermee heb je alle duurzame opties op een rij, of je nu huurder of eigenaar bent. Alle opties zijn bovendien voorzien van rekentools, regelgeving en financieringsmogelijkheden.” Dus wilt u uw pand ook comfortabeler en energiezuiniger maken? Bekijk dan De Groene Menukaart en stel zelf uw ideale menu samen door een wensenlijstje aan te maken. U ziet bovendien direct wat de duurzame toepassingen doen voor uw portemonnee, uw comfort én uw persoonlijke groenscore!

Raedthuys nieuws