Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Pure Energie maakt wereldrecord mogelijk

16-05-2014
20.000 km autorijden zonder CO2 uitstoot
Op zaterdag 17 mei vindt de eerste volwaardig elektrische rally van Nederland plaats. Inmiddels hebben zich ruim 100 equipes voor deze E-Rally aangemeld. Op de dag zal een totale afstand van ruim 20.000 km worden afgelegd. Zonder benzine- en dieseldampen, vrijwel geruisloos en met een minimale uitstoot van fijnstof. En dankzij de Pure Energie van energieproducent Raedthuys nu ook zonder één gram CO2 uit te stoten. Een wereldrecord!

Elektrisch rijden: sensationeel en schoon
Duurzaam ondernemer Alfons Wispels, eigenaar van het door de Consumentenbond en Greenpeace als groenste energiemerk verkozen label ‘100% Pure Energie’: “Elektrisch rijden is een sensatie en kent ongekende prestaties. Dat geldt zeker voor de nieuwe Tesla generatie. De Model S rijdt geweldige afstanden, is efficiënt, snel en zeer comfortabel. Het belangrijkste aspect vinden wij echter de potentie die de duurzame rijder wordt geboden: écht schoon rijden. Volgens mij zijn Tesla rijders bij uitstek de mensen die willen laten zien dat echte duurzaamheid niet saai en stoffig is, maar boeiend en hip. Met hun state-of-the-art auto zijn ze daarvan een lichtend voorbeeld. Maar presteren ze qua ‘schoon rijden’ ook maximaal met hun wagen? Nee, nog zeker niet allemaal. Met hetzelfde kritische oog waarmee ze deze auto selecteerden, zouden ze ook hun stroomleverancier moeten kiezen. Een leverancier die staat voor maximaal (milieu)rendement. Met ons energielabel leveren wij 100% wind- en zonne-energie uit Nederland. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is die stroom ook niet duurder. Wat wel waar is, is dat je met onze stroom de CO2 uitstoot van een elektrische auto tot nul reduceert. Gegarandeerd. Ons energieproduct biedt de Tesla rijder de zekerheid dat zijn milieuvriendelijke auto niet toch nog ergens een uitlaat heeft.”

Elektrisch rijden en CO2 uitstoot
In Nederland wordt op dit moment de meeste elektriciteit nog opgewekt door middel van fossiele brandstoffen: ruim 80% van de in Nederland geproduceerde elektriciteit wordt opgewekt door op aardgas en kolen gestookte energiecentrales. De gemiddelde CO2 uitstoot uit deze centrales bedraagt ongeveer 450 gram CO2 per kWh elektriciteit, oftewel 112 gram per kilometer in een Tesla model S.

Elektrische auto’s die op zonne- en windenergie rijden veroorzaken (nagenoeg) geen CO2 uitstoot per gereden kilometer. Dankzij de Pure Energie van Raedthuys wordt de E-Rally dan ook zonder CO2 uitstoot gereden. Op één dag 20.000 km elektrisch rijden op wind- en zonne-energie is volgens de organisatie zelfs een wereldrecord.

Meer info: www.e-rally.eu

Raedthuys nieuws