Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Eén van de windmolens van Windpark Distripark in Waddinxveen gaat open voor het publiek tijdens Nederlandse Open Winddag

11-06-2014

Op zaterdag 14 juni organiseert de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) voor de derde keer de Nederlandse Open Winddag. Op deze dag worden verschillende windmolens opengesteld voor publiek. Ook Raedthuys biedt belangstellenden dit jaar weer de mogelijkheid om een kijkje te nemen onderin een windmolen. Deze keer zal een van de molens in Waddinxveen haar deuren openen.

 In en rond de windmolen zijn zaterdag diverse activiteiten gepland. Zo kan de molen onderin van binnen worden bezichtigd en is er een volledig elektrisch aangedreven auto, een Tesla Model S, te bewonderen. Wie deze dag overstapt over 100% Pure Energie, door de Consumentenbond uitgeroepen tot groenste energiemerk,  maakt ook nog eens kans om deze elektrische auto een weekend lang zelf te besturen. Daarnaast kan de Yikebike, een elektrische vouwfiets, door de liefhebbers worden geprobeerd. Voor de jonge bezoekers zijn er kleurplaten en leuke cadeautjes die te maken hebben met windenergie te verkrijgen.

Als het weer het toelaat is het zelfs mogelijk een ‘trip naar de wiek’ te maken. Met een hoogwerker worden de deelnemers naar een hoogte van maar liefs 35 meter gebracht. Je kunt de tip van de wiek dan in principe aanraken. Een unieke ervaring, die enigszins een idee geeft van de indrukwekkende hoogte die de molens bereiken. Kinderen van 12 tot 18 jaar mogen mee onder begeleiding van een ouder. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn uitgesloten van deze activiteit. Deelname is op eigen risico. Het is vanuit veiligheidsoverwegingen helaas niet mogelijk om  bovenin de gondel te kijken.

De Raedthuys Groep, exploitant van windpark Distripark, produceert en levert duurzame energie. Drie molens van Windpark Distripark zijn gebouwd in 2006, de 4e molen is in 2009 toegevoegd. De molens produceren genoeg om jaarlijks ongeveer 7.100 huishoudens van groene stroom te kunnen voorzien.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze dag een kijkje te komen nemen bij windpark Distripark. Aanmelden is niet nodig.

Datum:                       zaterdag 14 juni 2013
Tijd:                            van 11:00 uur tot 15:00 uur
Locatie:                      Nijverheidsweg, Waddinxveen (industrieterrein Distripark)

 

 

Raedthuys nieuws