Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Terugblik Open Winddag 2014

20-06-2014
Op zaterdag 14 en zondag 15 juni jl. stelden verschillende enthousiaste windmolen eigenaren en exploitanten hun windmolen(s) open voor publiek.  Op deze dagen vonden namelijk de Open Winddagen plaats.  Ook Raedthuys bood belangstellenden de  mogelijkheid een kijkje te nemen onderin een van haar windmolens. Dit jaar was Waddinxveen aan de beurt. 

Er kwamen zo’n 60 bezoekers af op de diverse activiteiten in en rondom de windmolen.  Natuurlijk kon de molen onderin van binnen worden bezichtigd en werd er uitgebreid uitleg gegeven over de werking van de molen. Ook was er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. ”Veel mensen zijn niet goed op de hoogte van alle feiten en fabels rondom windenergie. De Open Winddag  stelt iedereen in de gelegenheid om eens met eigen ogen te zien hoe een windmolen eigenlijk werkt en meer te weten te komen over dit onderwerp. Als producent en leverancier van onder andere windenergie werken we daar als Raedthuys natuurlijk graag aan mee”, aldus Arthur Vermeulen, directeur Windenergie Raedthuys.

Maar er was meer te doen! Zo was er een Tesla Model S, een volledig elektrisch aangedreven auto, te bewonderen. Bezoekers konden zelfs kans maken om deze elektrische auto een weekend lang zelf te besturen. Ook was er voor de liefhebbers de mogelijkheid een stukje te “fietsen” op de Yikebike: een elektrische vouwfiets. Voor de jonge bezoekers was er een cadeautje: het boekje “Help! Vleugje de lucht in!”.  Zo kan de jeugd op een leuke en leerzame manier kennis maken met windenergie.

Het letterlijke hoogtepunt van de dag was toch wel de ‘trip naar de wiek’. Met een hoogwerker werden bezoekers naar een hoogte van maar liefst 35 meter gebracht. Een geweldig (foto)moment, want het uitzicht over de omgeving was fantastisch. Al met al een unieke ervaring, die enigszins een idee gaf van de indrukwekkende hoogte die de molens bereiken.

We kijken terug op een geslaagde dag en hopen volgend jaar weer deel te kunnen nemen aan dit mooie initiatief!


Raedthuys nieuws