Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Veel belangstelling voor Windpark Oldebroekertocht tijdens Triodos Hart-Hoofddag

02-07-2014
Afgelopen zaterdag vond de Hart-Hoofddag plaats. Op deze dag stelden verschillende door de Triodos Bank gefinancierde ondernemers hun deuren open voor Triodos klanten. Ook Raedthuys nam deel aan dit initiatief. Belangstellenden kregen de mogelijkheid om één van de molens van Windpark Oldebroekertocht van binnen te bekijken. Een leuke manier om klanten van de Triodos Bank nader kennis te laten maken met windenergie, Raedthuys en 100% Pure Energie. 

De dag begon goed met prachtig weer: zonnig met een gezond briesje. Bij de windmolen stond al vanaf het begin van de dag een rij liefhebbers op de trap, allemaal klaar om de molen van binnen te bekijken. Collega’s Ronald en Roel hebben onafgebroken alles uitgelegd en kregen veel enthousiaste reacties. Ook werden onder het genot van een kop koffie en Twentse krentewegge interessante gesprekken gevoerd over nut en noodzaak van duurzame energie en windenergie in het bijzonder.
 
Bezoekers kregen ook de gelegenheid om als bijrijder een ritje te maken in een Tesla Roadster of Tesla S: twee volledig elektrisch aangedreven auto’s. Sommige mensen stapten wat sceptisch in: “Gaat dat wel snel?” en “Moet je niet telkens laden?”. Toch stapte vrijwel iedereen met een brede glimlach uit, onder de indruk van de mogelijkheden van elektrisch rijden. Het werd natuurlijk extra leuk doordat belangstellenden kans konden maken om deze elektrische auto een weekend lang zelf te besturen. 

Ook aan de jonge bezoekers werd gedacht. Zij werden verrast met een cadeautje en ontvingen allemaal het boekje “Help! Vleugje de lucht in!”. Daarmee kan de jeugd op een leuke en leerzame manier kennis maken met windenergie. Ook de vliegers vielen in de smaak. 

We kijken terug op een geslaagde dag met enthousiaste mensen. Leuk ook om te merken dat veel bezoekers interesse hadden in het afnemen van 100% Pure Energie. Nu nog afwachten wie de Tesla voor een weekend wint!

  
 

Raedthuys nieuws