Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Raedthuys plaatst zonnepanelen op 'all-electric' woningen Overdinkel

08-11-2013
Raedthuys plaatst zonnepanelen op 'all-electric' woningen Overdinkel

Vorige week is Raedthuys gestart met het plaatsen van 138 zonnepanelen op het dak van de vier woningen aan de Prins Bernhardstraat in Overdinkel. De woningen, die in opdracht van woningcorporatie Domijn worden gebouwd door Groothuis Wonen, zijn dankzij de zonnepanelen en goede isolatie zeer energiezuinig. De panelen leveren bij een gemiddelde gezinssituatie voldoende elektriciteit op om in de volledige energiebehoefte van de bewoners te voorzien.

Het is een imposant gezicht: de zonnepanelen die het gehele dak aan de voorzijde bedekken. Bijzonder ook, omdat dakpannen aan de voorzijde van het dak niet aan de orde zijn. Naast de panelen zijn enkel kantafwerkingen met waterafvoeren te zien. De panelen zullen naar verwachting per huis 8.000 tot 9.000 kWh per jaar opleveren. Ter vergelijking: een gezin verbruikt gemiddeld 3.500 kWh per jaar. Omdat de panelen veel stroom opwekken, is er voor gekozen om de woningen te verwarmen door middel van elektriciteit. Dit maakt een gasaansluiting in de woningen overbodig. De werkzaamheden aan het zonnedak zullen vandaag worden afgerond.

Vorderingen bouw
Inmiddels is de afbouw van de woningen ook begonnen. Rondom de woningen worden nog diverse werkzaamheden uitgevoerd, zoals bestrating en het plaatsen van schuttingen. De afbouw duurt nog zo’n 5 weken. De oplevering van dit unieke bouwplan wordt om en nabij week 51 verwacht.

Raedthuys nieuws