Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Wubbo Ockels neemt de 1e windwissel van Raedthuyswindmolen voor Amsterdammers in ontvangst

17-09-2013
Wubbo Ockels heeft zondag de eerste windwissel van duurzame energieleverancier Raedthuys Groep uit Enschede in ontvangst genomen op het groene festival ‘ZonDag’ in Amsterdam. De windwissel is een uniek concept om met energie uit een windmolen van Raedthuys de Amsterdamse huishoudens in de binnenstad te vergroenen. Amsterdammers worden dan zelf molenaar.

De windwissel is tot stand gekomen in een exclusieve samenwerking tussen de stichting De Groene Grachten, een initiatief van Wubbo Ockels en Raedthuys. Ockels heeft een missie om de Amsterdamse binnenstad te vergroenen. Hij benadrukt dat de aarde kwetsbaar is. ‘Iedereen is astronaut op eartship Aarde. Er is genoeg energie voor een comfortabel leven. We moeten nu met elkaar de transitie maken voor een schone planeet en samen duurzame energie gebruiken. De windwissel is daarin een belangrijke mijlpaal.’ Om een concrete eerste stap te maken, heeft Raedthuys een van haar windmolens in de polder bij Zeewolde beschikbaar gesteld voor De Groene Grachten. ‘Door aankoop van de windwissel krijgen inwoners van Amsterdam 10 jaar lang gegarandeerd 500 kWh per jaar. Hiermee staat de energieprijs dan ook 10 jaar vast, ook al stijgt de energieprijs. Voordelig en schoon’, aldus Alfons Wispels, ondernemer van de Raedthuys Groep.

Het uiteindelijke doel van de windwissel is een of meerdere windmolens aan de rand van de stad te plaatsen. Een windmolen van en voor Amsterdammers.

Met het in ontvangst nemen van de eerste windwissel is de voorinschrijving gestart. Er zijn 2600 windwissels beschikbaar voor Amsterdam. Mocht blijken dat het succes dermate groot is, dan kan een tweede windmolen beschikbaar worden gesteld. Ockels heeft de samenwerking met Raedthuys gezocht vanwege de jarenlange ervaring in de ontwikkeling van windenergie en het als groenste energiebedrijf. Raedthuys kan met haar energieleveringsbedrijf 100% Pure Energie ook de energie thuis bij de Amsterdammer afleveren.

In navolging van de windwissel voor De Groene Grachten komt er eind van het jaar ook een landelijke windwissel uit.

De Groene Grachten

Stichting De Groene Grachten, een initiatief van Wubbo Ockels, realiseert ter ere van de viering ‘400 jaar Amsterdamse grachten’ een doorbraak in het verduurzamen van historische panden in de Amsterdamse binnenstad. In het feestjaar 2013 wordt een aantal monumentale panden van Stadsherstel Amsterdam onder handen genomen. Daarmee laat de organisatie zien dat zelfs eeuwenoude grachtenpanden te verduurzamen zijn! De Groene Grachten presenteert aan het eind van het feestjaar met haar partners een totaalpakket voor pandeigenaren en bewoners waarmee zij zelf energie kunnen besparen en groene energie kunnen opwekken. De uitgifte van de windwissel is daarin een belangrijke mijlpaal. De founding partners die het project mogelijk maken zijn de gemeente Amsterdam, Search B.V., Liander, Philips, VMW Taxand, Stadsherstel Amsterdam N.V. en de Raedthuys Groep.

Meer informatie over de windwissel? Klik hier

Raedthuys nieuws