Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Eerste molen Windpark Suurhoffbrug draait

09-08-2013
Onlangs heeft de eerste windmolen van windpark Suurhoffbrug zijn eerste stroom geproduceerd. De andere drie molens worden snel opgeleverd.

Windpark Suurhoffbrug ligt ten zuiden van de N15 op de noordoever van het Hartelkanaal, nabij de Suurhoffbrug. De windmolens krijgen samen een vermogen van 12 megawatt. Exploitant Raedthuys Groep gaat uit van een jaarlijkse productie van ongeveer 35 miljoen kilowattuur. Hiernee kunnen jaarlijks circa 10.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien. Raedthuys investeert ruim 14 miljoen euro in het nieuwe windpark.

De locatie voor het windpark kwam naar voren in een onderzoek naar de mogelijkheden voor windenergie in het havengebied. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam en de provincie Zuid-Holland. Het nieuwe windpark verrijst in de nabijheid van een bestaand windpark van de Raedthuys Groep: Windpark Dintelhaven. Ook dit park heeft een geïnstalleerd vermogen van 12 megawatt.

Raedthuys is na deze uitbreiding goed voor bijna 100 megawatt aan windmolencapaciteit. We hebben de ambitie om op korte termijn door te groeien naar een productievolume van 200 miljoen kilowattuur groene stroom per jaar. De opgewekte groene stroom willen we dit jaar zelf gaan leveren aan eindgebruikers.

Raedthuys nieuws