Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Raedthuys werkt mee aan energieleverende woningen Domijn

20-06-2013
Enschede – Woningcorporatie Domijn heeft maandagavond de plannen voor vier energieleverende woningen in Overdinkel aan geïnteresseerden gepresenteerd.

Energieleverende woningen zijn woningen die dankzij onder meer goede isolatie en zonnepanelen extra energiezuinig zijn. Extra bijzonder is dat de woningen in ongeveer twaalf weken tijd gebouwd worden. Groothuis Bouw realiseert de woningen in samenwerking met de Raedthuys Groep. De bouw start na de zomervakantie.

Door de energiezuinige maatregelen in en aan de woningen, verwachten Domijn, Groothuis Wonen en Raedthuys dat bij gemiddeld verbruik, bewoners energie besparen op het verwarmen van de woning. In de winter zorgen de zonnepanelen, huishoudelijke apparatuur en de mensen zelf er namelijk voor dat het huis voldoende warm is. Hierdoor is er minder energie nodig om de woning te verwarmen, waardoor bewoners ook geld besparen. In de zomer zorgen zonwering, dikke isolatie en nachtventilatie ervoor dat het niet te warm wordt in de woning.

Zonnepanelen en goede isolatie zorgen voor besparing

De zonnepanelen op het dak van de woningen leveren zoveel elektriciteit, dat de woning wordt verwarmd met elektrische verwarming. Daarom hebben de eengezinswoningen geen CV-ketel nodig. Pascal ten Berge, projectleider bij Domijn: ,,De woningen worden zoveel mogelijk zongericht gebouwd. De zonnepanelen plaatst Raedthuys op het zuiden van het dak, waardoor zij zoveel mogelijk zon opvangen. Terwijl de “gewone” energierekening de afgelopen jaren juist flink is gestegen, kost de zon niets. De energierekening stijgt in dit geval niet meer zo sterk, in vergelijking met een gewone stroomaansluiting.” Raedthuys verhuurt de zonnepanelen rechtstreeks aan de bewoner.

Raedthuys nieuws