Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Windpark De Hondtocht: investeer & profiteer van windenergie

08-10-2012
De Raedthuys Groep uit Enschede bouwt momenteel Windpark De Hondtocht in Dronten. De zes windmolens van het windpark gaan jaarlijks circa 25 miljoen kilowattuur (kWh) groene stroom produceren. Voor het zover is, is het nu eerst de beurt aan particulieren en bedrijven om met obligaties financieel deel te nemen in het project.

“Dit windpark vormt voor ons als duurzaam energiebedrijf natuurlijk een belangrijke mijlpaal”, aldus Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij de Raedthuys Groep. “Ook met dit park leveren wij weer een waardevolle bijdrage aan de duurzame productiecapaciteit in Nederland. Windenergie is een essentieel onderdeel van een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening”.

Toch is er volgens Vermeulen nog veel te weinig windenergie in Nederland. Alhoewel er volgens hem in Flevopolder wel flink aan is gewerkt. De provincie Flevoland heeft dan ook een bijzondere positie als het gaat om de opwekking van schone energie. “Wij noemen Flevoland het ‘groene hart’ van Nederland. Hopelijk is iedereen in de provincie daar trots op.”

Zelf investeren

Particulieren en bedrijven krijgen de gelegenheid zelf te investeren in Windpark De Hondtocht. Voor het windpark zijn namelijk obligaties beschikbaar gesteld. Inwoners en bedrijven uit de gemeente Dronten ontvangen een extra hoge rentevergoeding van 7% per jaar (i.p.v. 6% per jaar). “We willen de bevolking nadrukkelijk laten meeprofiteren van windenergie”. Er zijn 1.000 obligaties van EUR 500 per stuk beschikbaar. De verkoop start op 9 oktober. Dan is ook de website www.windparkdehondtocht.nl online voor meer informatie. Daarnaast staat Raedthuys van 9 tot en met 11 oktober op de beurs Energie2012 in Den Bosch. Wie daar ter plekke inschrijft op één of meerdere obligaties mag een ritje maken in een elektrische Tesla roadster.

Al sinds 1997 betrekt Raedthuys particulieren en bedrijven bij haar duurzame energieprojecten door ze zelf te laten investeren en profiteren. Vele duizenden maakten daar ook al gebruik van.

Raedthuys nieuws