Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Kennispark: eik aan Laan van Innovatie voor Raedthuys

08-06-2012
Een straat vol bomen, een woud van innovatie. Onder dit motto wordt de vernieuwde Hengelosestraat in Enschede (ter hoogte van de Universiteit Twente) op vrijdagmiddag 8 juni officieel omgedoopt tot een zogenoemde ‘Laan van Innovatie’. Met deze laan wil Kennispark Twente mensen bewust maken van innovatief Twente. Tegelijkertijd start deze middag officieel de bouw van ‘The Gallery’; het nieuwe centrum voor innovatieve bedrijven. Het gebouw biedt huisvesting voor innovatieve ondernemers, diverse ondersteuningsloketten en een tentoonstelling van regionale innovaties. Bovendien zullen er trainingen, congressen en evenementen plaatsvinden.

Om concreet de zichtbaarheid van innovatie te vergoten, krijgen innovatieve Twentse bedrijven, indien ze aan de voorwaarden voldoen, van Kennispark Twente een boom aan de Hengelosestraat toegewezen dat symbool staat voor innovatie en groei. In totaal staan er 800 nieuwe eiken aan de vernieuwde straat. De Universiteit Twente kent al zo’n 700 innovatieve spin-off’s die in aanmerking komen. Ook wordt de Laan van Innovatie gemarkeerd met een aantal borden. De Laan van Innovatie is – naast de zogenoemde Cultuurmijl (binnenstad/Roombeek) – de tweede ‘route’ in Enschede die de weg wijst langs unieke kenmerken van de stad.

Op 8 juni worden de eerste 75 bomen aan een innovatief bedrijf gekoppeld. De Raedthuys Groep is één van deze bedrijven. Tientallen hardlopers rennen tegelijkertijd vanuit Enschede en Hengelo, via de Hengelosestraat, naar de openingsplek om de opening mogelijk te maken. “Met deze ‘Laan van Innovatie’ maken we voor het grote publiek zichtbaar dat er veel innovatieve bedrijven in Twente werken aan baanbrekende innovatie en zorgen voor groei in Twente”, aldus directeur Kees Eijkel van Kennispark Twente.

Raedthuys nieuws