Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Kanjers laten zich gelden in Alpe d’Huzes

06-06-2012
De Raedthuys Groep sponsort twee deelnemers aan Alpe d’Huzes in hun poging de ‘Hollandse berg’ in Frankrijk meermaals te bedwingen. Met de actie Alpe d’Huzes brengen de deelnemers alleen of inleo_roest_ontvangt_raedthuys_shirt teamverband geld bijeen voor de strijd tegen kanker. Het geld gaat naar KWF. Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt de legendarische Alpe d’Huez op één dag tot maar liefst zes keer beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 is jaar op jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald. Dit jaar zij er circa 8.000 deelnemers. De verwachting is dat zij zo’n 30 miljoen euro bij elkaar brengen.

Raedthuys sponsort Willem Jaap de Vries en Leo Roest. Leo heeft ook nog iets speciaals in petto. Hij gaat in zijn laatste beklimming de Alpe d’Huez te voet te lijf. Een waanzinnige prestatie, om in onze termen te blijven: vol pure energie! We hebben enorm veel respect voor alle deelnemers. Niet op zijn minst omdat de meeste Raedthuys medewerkers zelf al eens de Alpe d’Huez hebben beklommen.

Willem Jaap de Vries in een mail aan ons over zijn deelname:

Donderdagavond zit het erop, dan is de finish van Alpe D'Huzes 2012 gesloten. Hopelijk kan ik mijzelf dan op de schouder kloppen omdat ik zes keer de Alpe D'Huez heb beklommen op één dag. Voor mij de grootste sportieve prestatie ooit. Het zal afzien worden en ik weet zeker dat ik het 100 keer 'slecht' zal hebben op deze berg.
Het doel waarvoor we fietsen en het vooruitzicht van de sponsoropbrengsten zal het afzien wat
verlichten. Diegenen die ons gesponsord hebben wil ik via deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor zover we dat nog niet gedaan hebben. Tevens wil ik nogmaals aandacht voor onze actie vragen. Ik fiets voor mijn
zus Lenny en mijn vriend Ray naar boven, beide getroffen door kanker. Met Lenny gaat het goed, met Ray gaat het minder. Voor Ray zal deze reis met onze ‘mountainbikende vriendenclub’ de laatste zijn die we met de complete groep maken. Ray knokt tot het einde en kan gelukkig deze week bij ons zijn.
De gedachte dat zowel Lenny als Ray bovenaan de berg staan zal mij dwingen door te gaan tot ik letterlijk van mijn fiets val. Kanker is een ziekte waar we vroeg of laat allemaal direct en indirect mee te maken krijgen. Voor onderzoek is geld nodig, veel geld. Steun onze acties!

Raedthuys nieuws