Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Windenergie

De Raedthuys Groep begon in 1995 met de realisatie van windenergie projecten op Nederlandse bodem. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een keten van ondernemingen die de kracht van alle specialismen bundelt: van ontwikkeling, financiering, verzekering, bouw en beheer van duurzame energieprojecten tot de levering van de zelf opgewekte duurzame energie aan consumenten en bedrijven. De stroom uit onze eigen windparken wordt verkocht onder de naam Pure Energie. Consumenten en bedrijven kunnen zelf kiezen uit welk windpark de stroom wordt afgenomen. Pure Energie is in oktober 2015 voor de derde keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier in Nederland.

Onze windparken
In samenwerking met grondeigenaren - voornamelijk agrariërs - en gemeenten heeft Raedthuys Pure Energie inmiddels tientallen windturbines gebouwd. Deze windturbines zijn goed voor 117 MW geïnstalleerd vermogen en produceren voldoende groene stroom om ruim 63.000 huishoudens jaarlijks van elektriciteit te voorzien. Klik hier voor een overzicht van onze windparken. In 2015 zijn drie windparken gebouwd, samen goed voor bijna 24 MegaWatt. De verwachting is dat deze windparken genoeg elektriciteit produceren voor 17.000 huishoudens.

Omgevingsparticipatie
Binnen onze windenergieprojecten zoeken wij altijd naar mogelijkheden voor procesparticipatie en financiële participatie. Op die manier kan iedereen profiteren van het project en een actieve bijdrage leveren aan duurzame energie. Financiële participatie kan bijvoorbeeld met een windfonds/gebiedsfonds, uitgifte van obligaties en/of afname van Pure Energie, ofwel stroom uit het windpark zelf. Raedthuys Pure Energie onderschrijft de Gedragscode Participatie en Communicatie Wind op Land van NWEA, Natuur & Milieu en Greenpeace.

Contact
Wilt u meer over windenergie weten of bent u benieuwd naar wat Raedthuys op dit gebied voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Arthur Vermeulen.

Raedthuys nieuws