Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In al onze activiteiten streven we naar een goede balans tussen maatschappelijke belangen, het milieu en een gezonde winst: de zogenaamde Triple P van people, planet en profit. Daarmee willen we een bijdrage leveren aan de vierde P; prosperity, ofwel welvaart voor eenieder. Om een concrete bijdrage te leveren kunnen alle medewerkers van Raedthuys 40 uur per jaar de handen uit de mouwen steken voor maatschappelijke doelen.

Ook investeren wij in de door ons geïnitieerde Stichting Aeolus Fonds. Deze stichting ondersteunt lokale en landelijke duurzame initiatieven en projecten. Voor Raedthuys is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een absolute voorwaarde. Iets dat past binnen onze visie: de samenleving van de toekomst is duurzaam en energiek en iedereen draagt daaraan bij. Te beginnen bij de eigen organisatie en haar medewerkers.

Groen wagenpark

Bij een groen bedrijf hoort een groen wagenpark. En wat is groener dan elektrisch rijden op groene stroom? Om de CO2-uitstoot volledig terug te dringen rijden wij sinds 2011 zoveel mogelijk elektrisch. In ons wagenpark vind je zuinige, milieuvriendelijke auto's die worden gedeeld door onze medewerkers. Auto's van de zaak, vóór de zaak.

Op het terrein van elektrisch rijden heeft Raedthuys op dit moment twee Tesla Roadster's, zeven Tesla’s van het type Model S, 5 Opel Amera’s, twee Renault Twizy’s, twee Yikebikes (nog geen RDW toelating), een Mitsubishi Outlander en een elektrische fiets ter beschikking. Op de parkeerplaats van ons bedrijf zijn vijf laadpalen geplaatst. Hiermee voorzien we ons wagenpark van Pure Energie, de groenste stroom van Nederland. Ook onze bezoekers kunnen hun auto's laden met onze groene windstroom.

In 2014 ontvingen we de Lean and Green award voor ons groene wagenpark. De award wordt uitgereikt aan organisaties die als doelstelling hebben om hun CO2-uitstoot terug te dringen. In de teller hieronder zie je hoeveel CO2 wij dit jaar hebben bespaard met ons groene wagenpark.

CO2-beleid

Als groenste energiebedrijf hebben we een speciaal CO2-beleid opgesteld waarmee we onze CO2-uitstoot continu proberen te verlagen. Omdat wij het belangrijk vinden transparant te werken kan iedereen inzicht krijgen in onze plannen. 

Raedthuys nieuws