Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Pure Energie meest duurzame bedrijfsbeleid

01-09-2017
Als eerste energieleverancier in Nederland is Pure Energie gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder niveau 5. Dat is het hoogst haalbare niveau op het gebied van CO2-reductie. Daarmee hebben we een CO2-reductieplan opgesteld voor de hele keten, van de ontwikkeling van windprojecten tot de levering van groene stroom.

Een groen wagenpark, eigen goede doelen fonds en continue aandacht voor duurzaamheid in de gehele bedrijfsketen maken Pure Energie - onderdeel van de Raedthuys Groep uit Enschede -  tot een van de meest duurzame bedrijven van Nederland. Met de CO2-prestatieladder hebben we onze eigen CO2-uitstoot onder de loep genomen. De prestatieladder helpt inzichtelijk te maken waar kansen liggen om duurzamer te werken. Als groenste energieleverancier van Nederland besloten we in één keer in te zetten op het allerhoogste niveau, en hebben dit als eerste energieleverancier van Nederland behaald.

“Als duurzaam energiebedrijf vinden we het belangrijk te laten zien dat duurzaam ondernemen heel makkelijk is”, aldus Jos Hofste van Pure Energie. “Duurzaamheid zit in ons DNA, vanzelfsprekend houden we in alle bedrijfskeuzes rekening met het milieu. Met de CO2-prestatieladder hebben we ons duurzame beleid nog verder ontwikkeld en een concreet plan gemaakt om CO2 nóg verder te reduceren. Van volledige elektrificatie van ons wagenpark tot de bouw van onze windparken. We zijn er trots op als eerste energieleverancier van Nederland het hoogste niveau te hebben behaald.”

Over de CO2-Prestatieladder
De CO2-Prestatieladder is een certificeringssysteem bestaande uit 5 niveaus. Elk gecertificeerd bedrijf voldoet aan eisen over onder andere CO2-inzicht en -reductie. Vaste onderdelen van de ladder zijn bijvoorbeeld een footprint, ketenanalyses en samenwerking met ketenpartners om CO2 te reduceren. Met een CO2-bewust Certificaat toont een bedrijf aan te beschikken over ambitieuze reductiedoelstellingen en een werkend CO2-managementsysteem. De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) is eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder.
Pure Energie meest duurzame bedrijfsbeleid

Raedthuys nieuws