Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Pure Energie voor het eerst in de Trouw Duurzame 100

12-10-2017

Voor het eerst staat Alfons Wispels, oprichter van duurzaam energiebedrijf Pure Energie, in de Trouw Duurzame 100. Elk jaar stelt dagblad Trouw een ranglijst op met 100 ondernemers, politici en andere initiatiefnemers die actief bijdragen aan duurzaamheid in Nederland. Als oprichter van het groenste energiebedrijf van Nederland kon de naam Alfons Wispels dit jaar niet ontbreken. Hij staat als nieuwkomer direct op nummer 51.

Alleen groene stroom leveren uit eigen, duurzame energieprojecten op Nederlandse bodem, dat maakt Pure Energie uniek. Daarom is Pure Energie - onderdeel van de Raedthuys Groep die eveneens is opgericht door Alfons Wispels - als enige energieleverancier al vier keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland door onder andere de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu. Raedthuys Pure Energie werkt continu aan nieuwe, groene energieprojecten om Nederland te verduurzamen.

Redactie Trouw Duurzame 100 over Pure Energie:
"Je kon wachten op het opduiken van nieuwkomer Alfons Wispels in de lijst, want de oprichter van Pure Energie leidt het bedrijf dat al vier jaar op rij is uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland (door Greenpeace, Consumentenbond en Natuur & Milieu). Wispels spreekt van ‘donkergroene’ energie uit eigen land: alle stroom komt van eigen wind- en zonneprojecten. Pure Energie heeft zeventig medewerkers en is het grootste private energiebedrijf van Nederland. Volgens Wispels is zijn bedrijf de enige leverancier die de hele keten van productie tot levering van energie in eigen hand heeft. Wispels reed dit jaar met enkele medewerkers in een Tesla van Enschede naar de Noordkaap, om aandacht te vragen voor de mogelijkheden van elektrisch rijden. Hij geeft regelmatig lezingen, is erg actief op social media en jureerde duurzame competities. Hij organiseerde ook kampeersessies onder windmolens van zijn bedrijf, om verhalen over geluidshinder ‘te ontkrachten’. Pure Energie is hoofdsponsor van FC Twente."

Bekijk hier de ranglijst van de Trouw Duurzame 100.

Pure Energie voor het eerst in de Trouw Duurzame 100

Raedthuys nieuws