Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Raedthuys verdubbelt productie groene stroom

26-10-2017

Raedthuys verdubbelt dankzij de bouw van nieuwe windmolens de komende jaren de eigen productie van groene stroom. Iedereen die wil, kan deze groene stroom afnemen via ons energiemerk Pure Energie.

28 windmolens
We kregen in 2017 vijf vergunningen verleend waarmee we twaalf nieuwe windmolens kunnen bouwen. In 2016 kregen we twee vergunningen voor in totaal zestien windmolens, dus alles bij elkaar kunnen we de komende jaren 28 nieuwe windmolens plaatsen. De bouw van deze windmolens wordt nu verder voorbereid.
Deze 28 windmolens samen wekken naar verwachting minstens 268 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op. Dat is evenveel als circa 38.000 Nederlanders gemiddeld per jaar verbruiken[1].
Lees hier meer over de 28 nieuwe windmolens.

Grotere windmolens = veel meer groene stroom
Raedthuys heeft op dit moment 71 windmolens op verschillende plekken in Nederland die in een gemiddeld jaar samen circa 260 miljoen kWh opwekken. De 28 nieuwe windmolens waarvoor de vergunningen zijn verleend, wekken naar verwachting minstens evenveel elektriciteit op.
De 28 nieuwe windmolens krijgen grotere wieken en worden hoger dan de 71 bestaande windmolens. Dat heeft een groot effect op de opbrengst: als de wieken van een windmolen twee keer zo groot worden, wekt deze vier keer zoveel stroom op. De wieken vangen dan meer wind en wekken meer op. Bovendien waait het hoger in de lucht harder en vaker, en ook daardoor wekken de nieuwe windmolens meer stroom op.

C02-besparing gelijk aan 7,8 miljoen bomen
Als de 28 nieuwe windmolens per gemiddeld jaar de verwachte 268 miljoen kWh opwekken, voorkomen zij daarmee de uitstoot van 156.780 ton CO2. Om zoveel CO2 te besparen, moeten er 7.839.000 (7,8 miljoen) bomen worden geplant.
Een gezinsauto moet 799.897.959 kilometer rijden om zoveel CO2 uit te stoten. Dat betekent dat deze gezinsauto dan 19.960 keer de wereld moet rondrijden.

Zeven zekerheden van Pure Energie
Pure Energie – het energiemerk van Raedthuys – is al vijf jaar achter elkaar uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Particulieren, bedrijven en verenigingen kunnen klant worden van Pure Energie en zo deze Hollandse, donkergroene stroom afnemen. Pure Energie hanteert zeven zekerheden bij de levering van energie.[1] Het totale elektriciteitsverbruik in Nederland was 119,6 TWh in 2016 (bron: CBS).
In 2016 telde Nederland 16.979.000 inwoners.
Dat betekent dat elke Nederlander gemiddeld 7044 kWh aan elektriciteit per jaar verbruikt.
Dat is het totaal van het directe elektriciteitsverbruik (stroomverbruik thuis, voor elektrische auto etc.) en indirecte verbruik (de elektriciteit die op het kantoor van de werkgever wordt verbruikt, in ziekenhuizen, in scholen, sporthallen, openbare verlichting etc.).

Raedthuys verdubbelt productie groene stroom

Raedthuys nieuws