Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Pure Energie voor energiecoöperaties

24-11-2017

Werkt u aan duurzaamheid in uw regio? Dan helpen wij, duurzaam energiebedrijf Pure Energie, u graag uw plannen te realiseren. Wij helpen lokale energiecoöperaties om eigenaar te worden van hun eigen windmolen(s). Zo maken we Nederland samen groener.

Pure Energie, de groenste energieleverancier van Nederland
Al 20 jaar lang werken wij aan duurzame energieprojecten in Nederland. De groene stroom die we opwekken met onze eigen windmolens en zonneparken, leveren we rechtstreeks aan consumenten en bedrijven. Daardoor zijn wij al vijf jaar achter elkaar uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.

Kansen creëren voor de samenleving
Net als lokale energiecoöperaties is het ons doel om meer duurzame energie op te wekken. We vinden elkaar in onze gezamenlijke missie: Nederland vergroenen. Lokale duurzame energieopwekking biedt kansen voor de samenleving, zowel inwoners als bedrijven kunnen profiteren. Zo kunnen ze mee-investeren in een windmolen en er mede-eigenaar van zijn.

Samen realiseren we meer duurzaamheid
Wij geloven dat duurzame energieprojecten het beste gerealiseerd kunnen worden door elkaars kwaliteiten te benutten. Energiecoöperaties hebben het lokale netwerk, kennen de geschiedenis en karakteristieken van een gebied. Dit draagt er substantieel aan bij dat omwonenden zich sneller verbonden voelen én daadwerkelijk verbonden zijn met het initiatief voor windmolens in hun buurt. 

Wij zetten onze kennis, expertise en middelen graag in om samen nieuwe, duurzame energieprojecten te realiseren. Gelijkwaardige samenwerking – tussen bedrijven, inwoners, coöperaties, overheden en maatschappelijke organisaties – is onvermijdelijk en nodig om de energietransitie tot een succes te maken. We bundelen onze krachten en delen onze energie. Dat is de kracht van delen.

Maatwerk
De samenwerking tussen Pure Energie en een energiecoöperatie is maatwerk. Een coöperatie kan risicodragend mede-ontwikkelaar zijn, maar kan zich ook concentreren op de communicatie met de omgeving en het steunen van dit initiatief. Voor ons zijn alle opties bespreekbaar.

Meer informatie en contact

Lees voor meer informatie onze flyer over de samenwerking tussen energiecoöperatie en Pure Energie (onderdeel van de Raedthuys Groep). U kunt contact met ons opnemen hierover via wind@pure-energie.nl of telefoon 053-4341200.

Pure Energie voor energiecoöperaties

Raedthuys nieuws