Banner
Volg ons:
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
Pure Energie: de groenste stroomleverancier van Nederland
x

Vergunningen en bestemmingsplan Windpark Weijerswold onherroepelijk

19-09-2018

De bouw van Windpark Weijerswold - een gezamenlijk initiatief van Raedthuys Pure Energie en Windunie - is een stuk dichterbij gekomen. De Raad van State heeft op 19 september 2018 de beroepen tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor het windpark ongegrond verklaard. Daarmee zijn het bestemmingsplan en de vergunningen voor de vier windmolens nabij Weijerswold in de gemeente Coevorden onherroepelijk. Dat betekent dat hiertegen geen bezwaar meer kan worden gemaakt of beroep kan worden ingesteld. De volledige uitspraak van de Raad van State is hier te lezen.

Windpark Weijerswold is een initiatief van Windunie en Raedthuys Pure Energie. De vier windmolens krijgen een ashoogte van minimaal 99 meter en maximaal 122 meter. De rotordiameter wordt minimaal 115 en maximaal 136 meter. De tiphoogte – het bovenste puntje van de wiek als deze recht overeind staat – wordt daarmee minimaal 156,5 meter en maximaal 190 meter. 

De vier windmolens wekken samen naar verwachting 40 miljoen tot 50 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op. Dat is evenveel als ruim 13.000 tot ruim 16.000 huishoudens verbruiken (bij 3000 kWh per huishouden).

Meer informatie staat op www.windinweijerswold.nl

Vergunningen en bestemmingsplan Windpark Weijerswold onherroepelijk

Raedthuys nieuws